ЖИТТЄВІ КРЕДО: "Не кажи світові про те, що ти хочеш зробити- покажи, як ти робиш“; "Любіть роботу, яку ви виконуєте, і тоді жодного дня у вас не буде робочого"

пʼятниця, 22 березня 2024 р.

Виставка творчих робіт на тему «Голос кримськотатарського візерунка», присвячену спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

Протягом березня 2024 р. студенти нашого коледжу під керівництвом  викладачів ЦК мистецьких дисциплін Юрій Чалий, Оксана Христинич та Serzh Zholud організували виставку творчих робіт на тему «Голос кримськотатарського візерунка», присвячену спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.
Презентація робіт відбулася на виконання Постанови Кабінету Міністрів України 01.12.2023 №1108 «Про затвердження плану заходів до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у 2024 році».
В експозиції представлені незабутні краєвиди відомих пейзажів курортних локацій Криму. Новинкою виставки є роботи здобувачів освіти груп АР-31, АР-32, Д-41 на тему «Традиції орнаментального мистецтва кримських татар».
Орнек – це традиційний орнамент декоративно-ужиткового художнього мистецтва кримських татар. Орнаментом оздоблювали різноманітні предмети побуту та культу: одяг, тканини, ювелірні вироби, меблі, архітектурні об'єкти.
Орнек належить до найдавніших досягнень культури кримськотатарського народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар