ЖИТТЄВІ КРЕДО: "Не кажи світові про те, що ти хочеш зробити- покажи, як ти робиш“; "Любіть роботу, яку ви виконуєте, і тоді жодного дня у вас не буде робочого"

середа, 10 липня 2024 р.

Підсумки методичної роботи за 2023-2024 н. р.

Якість методичної роботи в коледжі забезпечує взаємодія методичної ради, методичного кабінету та 7 циклових комісій коледжу.
У 2023-2024 н. р. методичний кабінет працював над проблемою «Упровадження сучасних інноваційних технологій як умова самовдосконалення й творчої самореалізації педагога». Протягом року було проведено 5 засідань методичної ради.
У 2023-2024 н. р. з згідно з перспективним планом ПК курси пройшли 76 педагогів (30 та 120 год). Педагогічні працівники підвищували кваліфікацію за різними формами і видами, проходили онлайн-навчання на базі ЛННЦПО, УМО НАПН, на освітніх проектах «На Урок», «ВСЕОСВІТА», Prometheus, EdEra тощо. Підсумки проходження КПК (сертифікати, свідоцтва) відображені в програмі Єдиної атестаційної системи.
Відповідно до перспективного плану атестації ЛФКБАД на 2022-2027 рр. цьогоріч у нашому закладі атестувалося 12 чоловік, атестацію яких згідно з Новим положенням здійснювала атестаційна комісія І рівня ЛФКБАД. Усі відповідають займаним посадам. 7 викладачам підтвердили вищу, 3 – присвоїли вищу, 2 – підтвердили звання, 2 – присвоїли звання, 1 – присвоїли другу.
Упродовж навчального року викладачі, що атестувалися, провели 2 відкритих заняття та 1 відкритий захід. Заняття проводились за чітко встановленим графіком, де визначено дисципліну, тему і мету. Конспекти занять оформлені відповідно до вимог Положення про відкритий захід та заняття, протоколи їх обговорення знаходяться в методичному кабінеті.
У 2023-2024 н.р. викладачі брали участь у Всеукраїнських науково-практичних конференціях:
ІІІ Науково-методична конференція «Інтенсифікація освітнього процесу на основі системного підходу та впровадження сучасних технологій навчання» (17.05.2024)
ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція в освіті: проблеми, тенденції та перспективи розвитку» (24.04.2024)
IV Всеукраїнська науково-практична конференція «Модернізація змісту професійної освіти в умовах євроінтеграції України 2024 (17.04.2024)
Всеукраїнська науково-практична конференція «МОВНО- HЛІТЕРАТУРОЗНАВЧИЙ КОНТЕКСТ У СУЧАСНОМУ ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ» (16.04.2024)
ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція «ТЕХНОЛОГІЧНА ОСВІТА: СУЧАСНІ РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ, присвяченої пам’яті академіка ДМИТРА ТХОРЖЕВСЬКОГО» (23.02.2024)
VІIІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні тенденції розвитку освіти й науки: проблеми та перспективи»
Доповіді та тези на теми
«Діяльнісний підхід як методологічна основа виробничої практики» (Макогін О.В.);
«Особливості принципів адаптивного педагогічного менеджменту в навчально-виховній роботі коледжу» (Костинюк І.Б.);
«Вебінструментарій організації та підтримки дистанційного навчання»
«Упровадження та використання мобільних застосунків на заняттях української мови в ЗФПО»
«Інтерактивне тестування як універсальний освітній інструмент сучасного викладача» (Білокура Н.І.) оформлені в збірках матеріалів Конференцій та збірниках наукових праць.
Також викладачі публікували свої методичні напрацювання у фахових журналах:
• Стаття «Формування здорового способу життя здобувачів освіти засобами фізичного виховання в умовах воєнного стану»; («Освіта. Інноватика. Практика»);
• Стаття «Упровадження та використання мобільних застосунків на заняттях з української мови» та «Інноваційна методична робота. Блог методиста «Методичні орієнтири» (ж-л «Фахова передвища освіта»).
Традиційно провідним напрямом навчання обдарованих студентів є залучення їх до участі в конкурсах наукових робіт та олімпіадах зі спеціальності, а також у студентських наукових конференціях.
13.10.2023 р. в нашому коледжі відбулася студентська онлайн-конференція на тему «Економіка. Незламний український бізнес». Організатори: Олеся Бойчук, викладачі ЦК геодезичних та економічних дисциплін Оксана Громнюк та Анна Голеня, здобувачі освіти 4 курсу. Захід пройшов у межах Дня економіста України.
26.04. 2024 р. студенти групи Г-31 відвідали ВСП Мукачівський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», де взяли участь у міжвузівській науково-практичній інтернет-конференції на тему «Актуальні проблеми агрономії, екології та землеустрою в умовах сучасних викликів»
Студенти І та ІІ курсів протягом року брали участь у Всеукраїнських інтернет-олімпіадах «На Урок» та «Всеосвіта» зі загальноосвітніх дисциплін, у предметних конкурсах та посідали призові місця. Також студенти були активними учасниками заходів, організованих Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти.
На базі нашого закладу цьогоріч проведено МО:
20.10.2023 р. з метою підвищення обізнаності педагогічних працівників щодо Положення про атестацію у закладах фахової передвищої освіти Львівської області провели нараду з методистами ЗФПО Львівської області за участі Марʼяна КАЛИНА, заступника голови Львівської обласної профспілки працівників освіти і науки.
17.04.2024 р. в нашому коледжі відбулася студентська науково-пошукова конференція на тему «Закони фізики в основі військової справи» в межах обласного методичного об’єднання викладачів фізики ЗФПО. Організатори - викладачі фізики Думич З. та Ярема В.
09.05.2024 р. на базі Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв відбулось методичне об'єднання завідувачів денних відділень закладів фахової передвищої освіти. Учасники ознайомилися з навчально-методичним забезпеченням навчального процесу в коледжі.
На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 01.12.2023 р. № 1108 «Про затвердження плану заходів до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у 2024 році» 21.02.2024 р. у нашому коледжі відбувся круглий стіл на тему «Крим – це Україна. Пам’ятаємо, знаємо, віримо». Захід організували викладач суспільних дисциплін Уляна Кулешина та здобувачі освіти групи АР-21.
Відповідно до графіку проведення Днів навчальних дисциплін циклових комісій у 2023-2024 р. кожна циклова комісія провела ряд заходів. Це і спортивні змагання, виставки курсових робіт, рисунків та стінгазет, перегляди фільмів, екскурсії в музеї, театри, майстер-класи, відкриті заходи, участь у Радіодиктанті, олімпіадах, конкурсах, різноманітні зустрічі зі стейкхолдерами, представниками фахових професій, випускниками коледжу тощо. Усі звіти є на сторінці коледжу у Фейсбуці.
Педагоги закладу активно розміщують методичні напрацювання в на фахових виданнях та платформах «Всеосвіта», «На Урок», деякі з них навіть ведуть Проакаунти на платформі «Всеосвіта», (Маркоць, Білокура, Мотичак).
16.12.2023 р. практичний психолог Марія Волянська нагороджена Почесною грамотою «100 НЕЗЛАМНИХ ПСИХОЛОГІВ УКРАЇНИ» Міжнародної Психологічної Асоціації Проективних Методик.
Троє викладачів коледжу представили роботи на Всеукраїнському конкурсі педагогічної майстерності серед закладів фахової передвищої освіти України «Педагогічний ОСКАР - 2024», посіли 3 призові місця серед 165 робіт із ЗФПО України та нагороджені Дипломами за підписом В. Кременя, президента НАПН України. До речі, у жовтні 2023 р. авторський мобільний застосунок "Нівелювання" викладача геодезичних дисциплін Олега Біди став доступним у додатку Android Play Market.
Також двоє викладачів подали свої напрацювання для участі у Всеукраїнському конкурсі на кращий електронний освітній матеріал або ресурс «Планета ІТ», який проводить Інститут професійної освіти НАПН України за сприяння Директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН. Результатів очікуємо в кінці липня.
9 викладачів подали до нагородження відомчими заохочувальними відзнаками Міністерства освіти і науки України. Очікуємо результатів у липні-серпні.
10.06.2024 р. відповідно до плану методичної роботи 2023/2024 н. р. в методичному кабінеті відбулася щорічна виставка-огляд дидактичних та науково-методичних розробок педпрацівників «ПЕДАГОГІЧНІ БАРВИ-2024». Але уже третій рік поспіль є викладачі, які ігнорують виставку.
Підсумки методичної роботи свідчать про вагомі здобутки педагогів та здобувачів освіти коледжу, про те, що в коледжі створені сприятливі умови та творча атмосфера для безперервного професійного розвитку.
У 2024-2025 методичний кабінет:
- буде продовжувати працювати над створенням необхідних умов для методичної діяльності, сприятиме активізації роботи ЦК над методичною проблемою.
- інформуватиме педпрацівників про можливості, які надають освітні платформи для організації та вдосконалення дистанційного навчання з метою саморозвитку та підвищення кваліфікації (участь у вебінарах, конференціях тощо).
- активізуватиме роботу щодо публікації педагогами методичного доробку на сторінках фахових журналів.
- сприятиме участі викладачів у Всеукраїнських науково-практичних конференціях з метою публікації тез та у Всеукраїнському конкурсі «Педагогічний ОСКАР-2025».

Немає коментарів:

Дописати коментар